top of page

​JENS CASSELMAN / BIO

Interieurarchitect

Gedurende mijn jeugd heb ik de kans gekregen veel te mogen reizen met mijn ouders doorheen Europa en dergelijke. Het is door deze reizen dat mijn interesse is ontstaan in plaatselijke culturen alsook in de architectuur en de kunst die we er bezichtigde.

Deze interesse heeft zich uiteindelijk vertaald in het kiezen van de studierichting Interieurvormgeving aan de hogeschool van Mechelen waar ik mijn creativiteit kon uiten, rekening houdende met de realiseerbare en technische kant van het ontwerpen. 

 

Nadat ik mijn bachelor diploma behaalde in Mechelen ben ik mij gaan specialiseren in de wereld van retail design. Hiervoor ben ik naar de universiteit van Hasselt getrokken om daar uiteindelijk mijn master diploma in de interieurarchitectuur te behalen, met als focus retail design. In deze studie werd het belang van vooronderzoek benadrukt om zo tot een concept te komen dat dan vertaald wordt in een ontwerp.

 

Het is deze visie dat ik tracht toe te passen als interieurarchitect in al mijn ontwerpen zodat het esthetische, het conceptmatige, alsook het realiseerbare met elkaar in balans zijn, en dit met een individuele aanpak als in teamverband. 

 

 

Profielfoto Jens Casselman
bottom of page